ИСТОЧНА ИЛИЏА- У четвртак подјела никољданских пакетића

279

Општина Источна Илиџа и ове године ће обрадовати најмлађе становнике општине пакетићима поводом празника Светог Николе. Сада већ традиционално, Општина Источна Илиџа и Центар за културу и информисање Источна Илиџа организују подјелу пакетића дјеци узраста до пет година, односно, дјеци рођеној у периоду од 1. 1. 2017. године до 14. 12. 2022. године.

У четвртак, 15. децембра 2022. године, у јутарњим часовима биће организована подјела пакетића дјеци у предшколским установама „Нова радост“, „Машин свијет“ и „Игра ми је храна“, а потом, истог дана, од 17.00 часова у Спортској сали у Касиндолу вршиће се подјела пакетића дјеци која не похађају предшколске установе, а узраста су до пет година.

Као и претходне године, глумац Дјечијег позоришта Републике Српске Саша Терзић обрадоваће наше малишане приказом Светог Николе, а кочије којима ће се провести улицама општине употпуниће славски доживљај Никољдана.

Сва дјеца која не преузму пакетиће у Спортској сали у Касиндолу, моћи ће то да учине у просторијама Црвеног крста Источна Илиџа, у Улици Иве Андрића, на Добрињи 4 од петка 16. децембра 2022. године у периоду од 9 до 13 часова.

Потребно је да родитељи на додјелу пакетића или приликом преузимања пакетића у просторијама Црвеног крста понесу на увид здравствену књижицу или родни лист дјетета. За дјецу у предшколским установама идентификациони документи нису потребни.

Подјела пакетића врши се у склопу Никољданских свечаности, које је прошле године по први пут организовао Центар за културу и информисање Источна Илиџа.

/општина Источна Илиџа/