ИСТОЧНА ИЛИЏА- Џудисти Лана Ерић и Саша Шеховац најбољи спортисти општине

71

Чланови Џудо клуба “Фамос” Лана Ерић и Саша Шеховац проглашени су за најбоље спортисте општине Источна Илиџа у 2023. години.
Признање за најуспјешнији спортски колектив, као и годину раније, припало је Џудо клубу “Фамос”, чији су чланови остварили импресивни резултате, како на домаћој, тако и на међународној сцени.

Честитајући награђеним спортистима и спортским радницима за остварене резултате у прошлој години, начелник општине Маринко Божовић рекао је да они проносе име Источне Илиџе, за коју се захваљујући њиховим резултатима чује у Републици Српској, БиХ, али и ван граница земље.

Божовић је поручио спортским радницима и спортистима да им је Општинска управа партнер, изразивши наду да им је макар мало помогла у остваривању резултата.

Он је нагласио да подршка спорту и спортистима неће изостати ни у наредном периоду.

Тренер Фудбалског клуба “Фамос” Дарко Војводић проглашен је за најуспјешнијег тренера, а Здравко Симовић за најуспјешнијег спортског радника.

За најуспјешније спортисте по гранама спорта изабрани су џудисти Саша Шеховац и Лана Ерић, каратисти Матеј Kовач и Ана Лубура, боксер Вук Мичић, кошаркаши Давид Шеховац и Јелена Kрајшумовић, фудбалери Марко Марковић и Душан Шеховац /мали фудбал/, Kатарина Рацковић – теквондо и Момир Ашоња – лице са посебним потребама.

Током церемоније, награде и захвалнице су уручене перспективним спортистима, спонзорима клубова, спортистима из Источне Илиџе који наступају за клубове из других општина, градова и држава, као и неколико постхумних признања.

/Срна, фото општина Источна Илиџа/