ИСТОЧНА ИЛИЏА- „Дани Касиндолског батаљона“ почињу у недјељу, меморијал „Бошко Вујадин“ у понедјељак

470

Меморијални турнир „Бошко Вујадин“, којим је вечерас требало почети обиљежавање 20. манифестације „Дани Касиндолског батаљона“, одгођен је за понедјељак 28. јун, због техничких разлога, а „Дани Касиндолског батаљона“ званично ће почети у недјељу, 27. јуна, походом на Кланац, мјесто гдје су страдали први борци овог батаљона.

Предсједник Предсједништва Борачке организације „Илиџански борац“ Слободан Маунага рекао је Срни да ће овогодишњи турнир бити први који ће се играти са новом подлогом на терену Основне школе „Јован Дучић“ у Касиндолу, а због високе температуре и немогућности да подлога „налегне“ организатор је у договору са извођачем радова одлучио да турнир одгоди за понедјељак.

Он је рекао да су синоћ извучене и групе за овај турнир који се послије годину дана паузе због пандемије вируса корона поново враћа.

„На овај корак смо се одлучили након консултације са руководством општине Источна Илиџа и извођачем радова, а све ради очувања подлоге за будуће генерације, јер је ово веома значајна инвестиција за Касиндо. У понедјељак у 19.30 часова састаће се екипе Касиндо и ветерани Касиндо“, појаснио је Маунага.

Он је навео да ће због ових измјена традиционална 20. манифестација „Дани Касиндолског батаљона“, као знак сјећања на 99 припадника тог батаљона који су положили живот у темеље Републике Српске, почети званично у недјељу, 27. јуна, походом на Кланац, мјесто гдје су страдали први борци овог батаљона.

У суботу, 3. јула, у 9.00 часова код Спомен-обиљежја у Касиндолу биће служен помен свим погинулим борцима.

Маунага је истакао да се на овај начин одаје почаст погинулим припадницима Касиндолског батаљона.

Он је истакао да ће у суботу, 3. јула, Борачка организација „Илиџански борац“ организовати пријем за породице погинулих бораца, те навео да ће, осим Меморијала „Бошко Вујадин“ за сениоре, бити одржан и турнир у малом фудбалу „Данко Ремић“ за пионире, као и турнир у стоном тенису.

/Срна/

фото: SportDC