ИСТОЧНА ИЛИЏА- Обиљежен Дан и слава општине – Свети великомученик Георгије

62

Литургијом у Храму Нерукотвореног Образа Христовог на Кули и ломљењем славског колача јуче је обиљежен Дан и слава општине Источна Илиџа – Свети великомученик Георгије.

Начелник општине Маринко Божовић истакао је да је Источна Илиџа у протекле 32 године прошла турбулентан период, али да је урађено много инфраструктурних пројеката како би био побољшан квалитет живота грађана.

„Морамо бити поносни на све што смо урадили у области инфраструктуре, капиталних инвестиција, пронаталитетне политике, бриге о социјалним категоријама, као и спортистима“, рекао је Божовић и додао да је организован и низ културних догађаја.

Он је навео да је Источна Илиџа у протеклом периоду започела низ пројеката међу којима су „Дијаспора инвест“, сертификација БФЦ-а, као и реализација пројеката са домаћим и међународним донаторима.

Говорећи о периоду између двије славе, Божовић је рекао да је настављена реализација многих пројеката, а ускоро ће почети изградња Цабиног моста, радови на споју улица Аеродромска и Војводе Мишића.

Божовић је грађанима Источне Илиџе честитао крсну славу уз жељу да је дуго година прослављају у срећи, благостању и миру, те поручио да у овим изазовним временима сви треба да имају много мудрости.

Предсједник Скупштине општине Источна Илиџа Раде Ћосовић честитао је грађаним крсну славу Светог Георгија, уз жељу да и све наредне славе у здрављу и весељу.

Поводом Дана и крсне славе општине Источна Илиџа раније је одржана свечана академија на којој су уручена највећа општинска признања и захвалнице заслужним колективима и поједницима, а Повеља општине додијељена је Средњошколском центру Источна Илиџа.

Захвалнице су додијељене просвјетним радницима из Средњошколског центра „Источна Илиџа“, те основних школа „Јован Дучић“, „Петар Петровић Његош“ и „Алекса Шантић“ који су радни однос у овим школама засновали од 1992. године и пензионисали се на тим радним мјестима.

Захвалнице су уручене и Културном клубу „Фронесис“ и специјалисти ортопедије Ненаду Шапоњићу.

/Срна/