ИСТОЧНА ИЛИЏА- Подијељено 150 пакета помоћи социјално угроженом становништву

227

Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа организовала је подјелу васкршњих хуманитарних пакета за социјално угрожено становништво ове локалне заједнице.

Према ријечима Ранка Скакавца, секретара Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа, на основу списка који је састављен уз помоћ Центра за социјални рад, обезбијеђено је око 150 пакета са основним животним намирницама.

Вриједност појединачног пакета, према његовим ријечима, износи преко 140 КМ, а сваки пакет садржи врећу брашна од 25 килограма, врећу сјеменског кромпира, те намирнице у износу од око 60 КМ.

Скакавац се захвалио свим спонзорима, али и ученицима Основне школе „Петар Петровић Његош“ из Источне Илиџе који су у протеклих десетак дана волонтирали у Тржном центру „Тропик“ и прикупљали намирнице.

– Желим да се захвалим општини Источна Илиџа која је обезбиједила одређени број пакета. Такође, желим да свим грађанима честитам највећи хришћански празник Васкрс, са жељом да га проведу у здрављу и срећи – рекао је Скакавац.

Како наглашава Скакавац, свјестан је да ови пакети не могу ријешити имовинско стање социјално угрожених грађана, али могу помоћи да грађани бар данас и наредних неколико дана имају оброк.

Данило Тодоровић и Споменка Антић су се захвалили Општинској организацији Црвеног крста Источна Илиџа на помоћи.

/Катера/