ИСТОЧНА ИЛИЏА- Почела бесплатна школа сликања за дјецу

300

У Источној Илиџи почела је бесплатна школа сликања за дјецу узраста до 15 година, на коју се пријавило 38 заинтересованих из Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Пала и Сокоца.

Божидар Новаковић, вршилац дужности директора Центра за културу и информисање Источна Илиџа који је организатор ове школе, истакао је да ће радионицу, која ће трајати до петка, 12. августа, водити професор ликовне умјетности Владимир Јакшић.

Новаковић је истакао да је радионица требала да се одржи на шеталишту Др Миодраг Лазић, али је због временских непогода у парохијском дому, а данас ће бити испред Храма Светог Василија Остошког.

Он је нагласио да је Школа сликања за дјецу нови програм Центра за културу и информисање Источна Илиџа у оквиру којег ће дјеца стећи и развијати прва знања о сликарству и квалитетно проводити слободно вријеме.

„Уколико буде велики број полазника заинтересован да наставе радионицу, онда ћемо организовати сталну школу сликања при Центру за културу и информисање“, казао је Новаковић.

Он је нагласио да ће дјеца током радионице бити упозната о различитим ликовним техникама – оловка, угљен, комбинована техника, акварел, а радиће и са глином.

Ана Пајадковић, која има 11 година, каже да јој је ликовно најдражи предмет у школи, а и хоби, а десетогодишња Катарина Вукадиновић каже да је на радионицу дошла са братом, те да је њен таленат за цртање открио тата.

/Срна/