ИСТОЧНА ИЛИЏА- Репресивне мјере према неодговорним власницима кућних љубимаца

140

Комунална полиција спроводиће превентивни рад и репресивне мјере према неодговорним власницима кућних љубимаца након што одлука о начину држања и извођења кућних љубимаца буде усвојена у Скупштини општине Источна Илиџа, констатовано је на јавној расправи о Нацрту те одлуке.

За имаоце кућних љубимаца који поступају супротно одлуци предвиђено је увођење казни у висини од 200 КМ до 600 КМ, саопштено је из општине Истична Илиџа.

Одлука о начину држања и извођења кућних љубицама требало би да обухвати начин и услове држања кућних љубимаца у стамбеним зградама и другим објектима, те начин и услови извођења кућних љубимаца на јавне површине као и поступање са напуштеним, изгубљеним и нерегистрованим кућним љубимцима.

У саопштењу се наводи да је Одјељење за стамбено комуналне послове на одржаној расправи уважило све основане приједлоге и сугестије присутних како власника кућних љубимаца, тако и грађана који немају кућне љубимце који су били заинтересовани за што боље рјешење и уређење ове проблематике.

/Срна/