ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО-ИСТОЧНА ИЛИЏА- Сутра ревакцинација „спутњиком ве“, а потом вакцинација без најаве

445

За сутра је планирана ревакцинација грађана Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе, који су прву дозу вакцине „спутњик ве“ примили 12. маја, а потом се наставља вакцинација првом дозом, без најављивања, изјавио је Срни координатор тима за спровођење вакцинације у Дому здравља Источно Сарајево Данко Васиљевић.

Васиљевић је појаснио да ће 450 грађана, који су прву дозу руске вакцине против вируса корона „спутњика ве“ примили 12. маја, бити ревакцинисани сутра од 8.00 до 13.00 часова, након чега почиње вакцинација првом дозом вакцинама „синофарм“, „спутњик ве“ и „астра зенека“.

„Очекујемо да ће у наредном периоду стизати друга доза вакцина за оне који су вакцинисани првом након овог датума. Приоритет је да се ревакцинишу она лица која су најраније вакцинисана“, истакао је Васиљевић, те додао да се нада да ће наредне седмице стићи иста количина вакцина за ревакцинацију.

Васиљевић је рекао да ће бити ревакцинисани сви, те позвао на стрпљење грађане који су прву дозу вакцине против вируса корона примили у јуну и почетком јула.

Он је навео да је грађанима Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева за вакцинацију првом дозом на располагању 740 доза „синофарма“, 450 доза „спутњика ве“, те 940 доза вакцине „астра зенека“.

Васиљевић је рекао да се вакцинација без најављивања обавља сутра у термину од 13.00 до 18.00 часова, а у петак, 30. јула, од 8.00 до 18.00 часова и трајаће док се не потроше вакцине, с тим што се имунизација неће вршити за викенд.

Према његовим ријечима, у овом термину могу доћи на ревакцинацију грађани који су прву дозу вакцине „астра зенека“ примили прије осам до 12 седмица, јер им је на располагању 200 доза за ову намјену.

/Срна/