ИСТОЧНА ИЛИЏА- Божовић посјетио породицу Мочевић

1069

На иницијативу Општинске организације Црвеног крста, начелник општине Источна Илиџа, Маринко Божовић и члан предсједништва борачке организације Републике Српске испред породица погинулих бораца, Немања Мочевић, данас су посјетили Горана Мочевића и том приликом изразили жељу да у оквиру могућности, помогну овом демобилисаном борцу и на тај начин бар мало олакшају живот њему и његовој породици.

„Бригу о демобилисаним борцима треба да води првенствено држава и да се на један системски начин ријеше проблеми ове популације, али на жалост то је нешто што се не ради на том нивоу и на такав начин”, истакао је Божовић.

Важно је напоменути да је Горан Мочевић био запослен у предузећу ФАМОС А.Д Источно Сарајево гдје је након 22 године радног стажа проглашен технолошким вишком услијед приватизације предузећа. Упркос чињеници да се ради о демобилисаном борцу који је у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату изгубио брата, прекид радног односа је био неминован због немоћи државе да спријечи пропадање некадашњег привредног гиганта. Све ово је додатно погоршало Гораново здравствено стање.

“Локална заједница настоји да посвети довољно пажње овој категорији становништва, али је неопходно да се укључе све организације и појединци са територије наше општине, попут Црвеног крста, препознају потребе најугроженије популације, покрену иницијативу и саједно са предствницима локалне заједнице раде на рјешавању појединачних проблема демобилисаних бораца, социјално угрожених, као и свих осталих становника наше општине којима је помоћ потребна”, рекао је Божовић.

“Ми не желимо да политизујемо овај случај, причамо о надлежностима и пребацујемо кривицу са једних на друге. Желимо искрено и од срца да помогнемо Горану и олакшамо даље функционисање ове породице.

У конкретном случају ја, као начелник ћу донирати средства за реновирање купатила породици, а Црвени крст ће покренути иницијативу за прикупљање новчане помоћи. Прикупљена средства ће бити искориштена у складу са потребама породице Мочевић.

Такође, учинићемо све да Горан добије упутницу за неопходно болничко лијечење како би се његово здравствено стање бар мало поправило.

Поздрављам иницијативу Општинске организације Црвеног крста и позивам све организације и појединце са територије наше општине да указују на све проблеме које уоче у нашој локалној заједници, јер ја не желим да идеализујем било шта и било кога. Проблеми се могу ријешити само ако их препознамо и указујемо на њих“, рекао је начелник Божовић.

 

/општина Источна Илиџа/