ПАЛЕ- Сикима именован за директора, на основу судске пресуде, па одмах разријешен дужности

912

Марко Сикима именован је на данашњој сједници СО Пале за директора ЈУ „Културно-спортски центар“ Пале, а само неколико минута касније поново разријешен дужности, након чега је Мирослав Симовић именован за вршиоца дужности директора ове јавне установе.

Данашња, тематска, сједница заказана је како би се испоштовала правоснажна пресуда Окружног суда у Источном Сарајеву, којом је поништена претходна одлука о разрјешењу Сикиме и именовању Мирослава Симовића за в.д. директора ЈУ Културно-спортски центар“ Пале, чиме је наложено поновно именовање Mарка Сикиме на ову функцију.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да су на основу извршеног ревизорског извјештаја, приватне ревизорске куће коју је ангажовала општина Пале, поново стечени услови за смјену Сикиме са функције директора.

Одборници опозиционих партија СДС – а и ПДП – а напустили су сједницу прије изјашњавања о поновном разрјешењу дужности Сикиме и именовању Симовића, објаснивши да нису жељели да учествују у доношењу незаконитих одлука.

„Ми смо прије пет мјесеци напустили засједање СО Пале јер је дошло до нелегалне смјене директора ЈУ КСЦ `Пале` Марка Сикиме, а данас се то поново десило. Суд је наложио да се Сикима врати за директора, међутим, они су уврстили још двије тачке којима су поново разријешили дужности господина Сикиму и поново именовали господина Симовића. Ми нећемо да поново присуствујемо незаконитим одлукама садашње скупштинске већине“, рекао је одборник СДС-а Славко Бојанић.

Бојанић сматра сматра да ревизорски извјештај није довољан разлог за поновну смјену Марка Сикиме са функције директора ЈУ КСЦ „Пале“.

Шеф Клуба одборника ПДП у СО Пале Игор Тошић рекао је да данашњим одлукама нису испоштовани ни закон нити правни прописи, додавши да ће то утицати на буџет општине Пале.

„Овдје причамо о праву. Директор је изабран конкурсом, СО Пале је то потврдила и ми говоримо о томе да ли је правно смијењен, да ли су уважена сва права и законски прописи за његову смјену, а не о томе да ли он има радно мјесто“, истакао је Тошић.

Смијењени Марко Сикима син је погинулог борца Војске Републике Српске.