ИСТОЧНА ИЛИЏА- Донацијом општине опремљен информатички кабинет у Средњошколском центру

765

Донацијом општине Источна Илиџа опремљен је информатички кабинет у Средњошколском центру „Источна Илиџа“.

Општина Источна Илиџа претходне године уручила је Средњошколском центру „Источна Илиџа“ донацију у износу 10.000 КМ  за набавку рачунарске опреме, која је школи била неопходна због дотрајалости постојеће опреме и увођења новог рачунарско-информатичког смјера за гимназијалце.

Директор Средњошколског центра „Источна Илиџа“, Бранка Ковачевић, захвалила је руководству општине Источна Илиџа, првенствено начелнику општине Маринку Божовићу, на овој вриједној донацији, којом је у претходних неколико мјесеци комплетан поступак набавке рачунарске опреме успјешно окончан.

-Ове школске године општина Источна Илиџа нам је уручила вриједну донацију за опрему кабинета информатике, тако да смо заиста опремили кабинет савременом опремом. Добили смо боље услове, који ће значити много како професорима тако и ученицима, јер ће се побољшати квалитет наставе и ученичка постигнућа – истакла је Ковачевићева.

Од ове школске године уведен је нови рачунарско-информатички смијер, за који влада велика заинтересованост, а у којем је успјешно уписано једно одјељење. У новој школској години очекује се и упис још једног одјељења овог смјера.

Средњошколски центар „Источна Илиџа броји 650 ученика, а тренд повећања броја уприсутан је сваке године.

/Катера/