ИСТОЧНА ИЛИЏА- Отворен Центар за младе

1398

Омладински савјет „Источна Илиџа“ је завршио са реализацијом пројекта „Млади за младе“ који је финансирала Фондација Schuler Helfen Leben БиХ, кроз програм Фонд Омладинског Ангажмана. У Источном Сарајеву, до сада, није постојао омладински центар у коме би млади могли проводити своје слободно вријеме, развијати властита знања, вјештине и креативност. Овим пројектом омогућено је јединствено мјесто младима гдје ће моћи да размјењују и унапређују идеје, формално и неформално образовање. Просторија Центра за младе биће доступна свим невладиним организацијама и неформалним групама из нашег града на коришћење.

„Заједно са средњошколцима и студентима чланови савјета су вриједно радили на уређивању просторије Центра за младе. Овом приликом се захваљујемо свим волонтерима на издвојеном времену и уложеном труду, а посебно Марини и Ђорђу Паштар који су урадили натпис. Заваљујемо се и SHL-у на подршци и разумјевању током реализације пројекта.

„Пројекат „Млади за младе“ је још један у низу успјешних прича које подржава Фондација Schuler Helfen Leben БиХ кроз програм Фонд Омладинског Ангажмана. Задовољство нам је било радити са члановима Омладинског савјета Источна Илиџа, као и са свим младим људима који се одлуче да створе промјену у својој локалној заједници, те чврсто вјерујемо да је ово први корак ка стварању здравије средине за живот“, изјавила је Олга Штака, мултипликатор у SHL-у.

„Центар за младе је отворен 29. јула и том приликом смо окупили младе и разговарали са њима о њиховим идејама, проблемима и њиховој спремности да својим залагањем доприносу бољем животу у нашој заједници. Након, тога организовали смо и вече филма и вече талента, гдје су млади имали прилику да се друже и покажу оно што знају“.

Сада када је Центар за младе ту, желимо позвати све младе да нас посјете и да заједничким снагама стварамо бољу али и забавнију околину“, рекла је Штака.