ИСТОЧНА ИЛИЏА- Пројекат “Снажна жена за стабилно друштво” – потписан Меморандум о сарадњи

577

У Oпштини Источна Илиџа у понедјељак, 27. априла 2020. године, је потписан Меморандум о сарадњи на реализацији пројекта „Снажна жена за стабилно друштво“, који се финансира од групе донатора у БиХ (развојне агенције амбасада Шведске, Аустрије, Швајцарске и Велике Британије), а имплементира у оквиру програма „FIGAP II 2018-2021”, који спроводе Агенција за равноправност полова БиХ, Министарство за људска права и избјеглице БиХ у сарадњи са гендер  центрима РС и ФБиХ.

Циљ пројекта је да се побољша положај маргинализованих жена на подручју сарајевско-романијске регије и створе услови за бољи социо-економски положај жена, жртава насиља, незапослених и жена из руралних подручја општине.

Потписници Меморандума, Општина Источна Илиџа, Омладински савјет И. Илиџа, Удружење „Перспектива плус“ и Центар за социјални рад Источна Илиџа, заједно ће допринијети остваривању циљева пројекта, активно дјеловати на реализацији пројекта и заједно се залагати за унапређивање положаја жена кроз спровођење активности које су предвиђене пројектом.

Начелник општине Маринко Божовић нагласио је да је овај пројекат један у низу примјера добре праксе Општине Источна Илиџа, која учествује, али и иницира бројне пројекте, чији је циљ оснаживање жена, посебно социјално рањивих и маргинализованих група.

/општина Источна Илиџа/