ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Конкурс за најбољу фотографију

1591

Општина Источно Ново Сарајево и локални Културни центар расписали су конкурс за најбољу фотографију под мотом „Све је стало у један тренутак“, који је отворен до 10. маја, изјавио је данас Срни директор овог центра Младен Јанковић.

„Жеља организатора је да у оквиру конкурса добију фотографије које ће представљати најљепше или најинтересантније мотиве нашег окружења у моменту када је све стало због ситуације изазване појавом новог вируса корона“, истакао је Јанковић.

Он је нагласио да фотографија, сама по себи, и јесте тренутак у времену, па као таква истовремено може бити и документ и умјетничко дјело.

Према његовим ријечима, аутори нису условљени и ограничени у погледу тема и могу сами да препознају визуелну провокацију и пронађу инспирацију, а фотографија треба да буде лични доживљај аутора који посматра новонасталу ситуацију у Источном Сарајеву.

Аутори три најбоље фотографије добиће новчане награде у износима од 300, 200 и 100 КМ.

Према условима овог фото-конкурса, фотографије које учесници шаљу морају бити ауторске, могуће је доставити три фотографије по аутору које морају бити искључиво у дигиталној форми у ЈПГ формату, максималне величине по фотографији од пет мегабајта, а фотографије са текстуалним порукама или било каквом другом врстом потписа неће бити разматране у конкурсу.

У условима је наведено и да су аутори лично одговорни за приказани мотив на фотографији и за евентуална кршења ауторских права, а они слањем фотографија организаторима фото-конкурса дају право на њихово кориштење.

Конкурс је отворен до 10. маја, а фотографије са пријавом потребно је послати на имејл /културницентаринс@гмаил.цом/ са назнаком „Такмичење за најбољу фотографију“.

Све пријаве треба да укључују име и презиме аутора, назив фотографије,
опис фотографије /до 50 ријечи/, те контакт податке аутора /број телефона, имејл и адресу становања/.

Избор најбоље фотографије вршиће се онлајн гласањем и оцјеном жирија и то на начин да ће 50 одсто оцјене чинити онлајн гласови, а 50 одсто оцјене жирија на скали од један до пет.

Гласови жирија биће јавно објављени, гласање ће трајати седам дана послије затварања конкурса, а побједници ће бити проглашени у року пет дана од завршетка гласања.

Јанковић је указао и на додатне услове према којима аутор уступа права на кориштење свих објављених фотографија у оквиру конкурса у промотивне сврхе у било којем облику или медију.

Према његовим ријечима, при оваквом кориштењу организатори се ослобађају од било каквих потраживања од аутора фотографије на конкурсу.

Он је најавио да ће организатори приредити изложбу свих радова који задовоље минималне услове конкурса.

/Срна/