ИСТОЧНА ИЛИЏА- Разговори о изградњи фискултурне сале у ОШ „Петар Петровић Његош“

1841

Директор Турске развојне агенције „Тика“ у БиХ, Омер Фарук,  посјетио је ОШ „Петар Петровић Његош“, гдје је са директором школе Зденком Перендија и начелником општине Источна Илиџа, Маринком Божовићем, разговарао о изградњи фискултурне сале у овој школи.

Директор школе, Зденка Перендија упознала је директора „Тике“ са планом Владе Српске да уложи 650 хиљада марака за прву фазу изградње фискултурне сале, док је начелник Божовић разговарао о другој фази и опремању свлачионица, као и о опремању још четири учионице у оквиру ове школе.

Посјетом господина Омера Фарука се наставља прича која је започета посјетом начелника Божовића Анкари, у августу прошле године, као и посјета министра спољне трговине и економских односа, Мирка Шаровића Дирекцији за међународну сарадњу и координацију Републике Турске у јануару ове године.

Подсјећамо, Дирекција за међународну сарадњу и координацију Републике Турске до сада је у Босни и Херцеговини реализовала 800 различитих пројеката из области здравства, образовања, инфраструктуре и културе. У посљедњих 13 година TИКА је y различитим земљама свијета реализовала 17.000 пројекта у вриједности од 6,4 милијарде долара.

 

 

/Катера/