СОКОЛАЦ- Помоћ Жељку Бекрићу да се лакше избори са мултипла склерозом

1331

Жељко Бекрић из Новог Села код Сокоца оболио је од мултипла склерозе 2006. године, али са 300 КМ мјесечних примања не може да обезбиједи лијекове и неопходну здравствену помоћ.
Бекрић не може да живи без туђе његе и помоћи, а за сада о њему највише брине стара мајка Радојка, која све мање има снаге, како је рекла новинарима, да помогне обољелом сину да се било куда помјери.

„Помоћ је стизала од начелника општине Соколац Милована Бјелице у складу са могућностима ове локалне управе, али нам је потребна помоћ шире заједнице, да би могао набавити лијекове и витамине који би колико-толико олакшали моје садашње стање“, каже обољели Сокочанин.

Он вјерује да има добрих људи који ће му помоћи да ријеши животни проблем – да му добровољним прилозима омогуће да обезбиједи основне животне услове, лијекове и помоћна средства како би се његово здравствено стање поправило.

„Можда сам управо ја један од хиљаду који су побиједили ову пошаст. Надам се да ће ми добри људи помоћи да лакше подносим ову невољу и унапријед им захваљујем“, поручује Бекрић.

Он се сјећа да су се први симптоми болести јавили још 2002. године, када му је, док је радио као ватрогасац у Ватрогасној бригади Соколац, повремено почео да пада врх десног стопала, али није могао ни да замисли која невоља долази.

Тек након магнетне резонанце у Сарајеву 2006. године доктор му је саопштио да болује од мултипла склерозе.

Он каже да је било периода побољашња и погоршања стања до тога да је бивао потпуно непокретан.

Општина Соколац је у сарадњи са локалним удружењем „Мајка и дијете“ покренула недавно хуманитарну акцију прикупљања помоћи за Жељка Бекрића, обољелог од мултипла склерозе, којем је потребан новац за набавку лијекова, подмиривање основних животних потреба, те обезбјеђивање његе и помоћи.

Предсједник овог удружења Славица Цуровић рекла је приликом посјете обољелом Жељку, да су Бекрићима неопходна средства за живот која не могу да обезбиједе због веома тешке материјалне и здравствене ситуације у којој се породица нашла.

„Ми бисмо та прикупљена средства распоредили према потреби коју породица Бекрић искаже. Приоритет је да се средства усмјере на његу која је неопходна у овој здравственој ситуацији. Неопходни су му лијекови и основне потрепштине за живот непокретног болесника“, каже Цуровићева.

Заинтересовани средства могу уплатити на жиро рачун отворен код НЛБ Банке број 5620128113134033.

До краја марта у функцији је и хуманитарни број 1413 путем којег се једним позивом може донирати једна КМ за Бекрићево лијечење.

 

/Срна/