ИСТОЧНА ИЛИЏА- Споразум о сарадњи и запошљавању студената и незапослених лица

1148

Споразум између Омладинске задруге „Партнерство“ и више привредних субјеката на челу са општином Источна Илиџа потписан је данас у овој општини. Сврха споразума је будућа сарадња на ангажовању незапослених лица и студената са територије општине Источна Илиџа.

Директор Омладинске задруге „Партнерство“ Радана Дубовина рекла је новинарима да је Задруга данас потписала уговоре са осам послодаваца – „Еко жељезнице“, „Итеско“, „К инел“, Омладински савјет Источна Илиџа, општина Источна Илиџа, „ИСРадио“ , комунално предузеће „Комил“, те грађевинска фирма „Радис“.

„Циљ споразума је ангажовање незапослених лица и студената на пословима повремених, привремених и сезонских послова, послова повећаног обима, послова замјене одсутног радника, као и других послова који се буду повремено појавили код послодаваца“, навела је Дубовина.

Задруга основана 10. јануара, с циљем помоћи младим људима у проналажењу адекватних ангажмана, те стицању бољих животних услова и остваривања прихода, а у оснивању је учествовало око 60 ученика, студената и незапослених лица до 35. година.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић рекао је да ова сарадња нуди шансу и општини, а и младим људима који ће на овај начин моћи да зараде на пословима за које их општина може ангажовати.

„У сарадњи са комуналним предузећем, када је у питању прољетно и љетно одржавање зелених површина, можемо ангажовати младе који треба да иду на екскурзију да на тај начин зараде дио новца и растерете кућни буџет, али и да зараде за џепарац“, рекао је Божовић.

Технички директор у грађевинској фирми „Радис“ Немања Костић нагласио је да овом предузећу треба радника, с обзиром на све већи дефицит радне снаге у тој бранши, нарочито у посљедњих неколико година. „Младима осим привременог посла, можемо да понудимо и едукацију, као и потребно искуство“, рекао је Костић.

Матеа Елез, предсједник Омладинског савјета Источна Илиџа истиче да је потписивање споразума са Омладинском задругом велика ствар за младе људе, јер ће имати прилику да зараде, али и да стекну одређена искуства у раду.

Данас су додијељене и чланске карте за првих 57 чланова Омладинске задруге „Партнерство“.

 

/ИС радио/