ШЕХОВАЦ ОРГАНИЗОВАО ПРИЈЕМ ЗА ХРАБРЕ ПОЛИЦАЈЦЕ

1213

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац организовао је данас пријем за полицајце који су недавно спасили двоје дјеце из пожара у стану у насељу Добриња четири, општина Источна Илиџа, честитавши колегама од срца за испољену храброст.
Он је навео да је у овој акцији учествовало осам полицијских службеника из више организационих јединица.

„Током обављања редовних послова у понеђељак, 11. марта, у 12.30 часова полицијски службеници су уочили пожар у поткровљу петоспратне зграде. Доласком на лице мјеста уочили су дим из једног стана, понијели противпожарне апарате и брзом интервенцијом спасили двоје малољетне дјеце, а пожар локализовали“, подсјетио је Шеховац.

Према његовим ријечима, након увиђаја констатовано је да су они урадили добар посао, јер да је пожар захватио кровиште те зграде сигурно би штета била много већа.

Полицијски службеник из Полицијске станице Источно Ново Сарајево Мирза Kаровић каже да је током обављања редовних активности примјетио пожар у згради у Улици Иве Андрића, те да су он и колега Добро Скакавац међу првима дошли на мјесто догађаја.

„Зграда није имала противпожарни апарат, па га је донио колега Бојан Шиљ. Успјели смо угасити пожар у једном дијелу стана. Захвалио бих руководству Полицијске управе Источно Сарајево и начелнику Шеховцу јер нам пружа велику подршку“, рекао је Kаровић и истакао да је основни задатак сачувати људске животе.

Помоћник командира Полицијске станица за безбједност саобраћаја Источно Сарајево Добро Скакавац рекао је да у таквим ситуацијама нема много размишљања, већ се одмах реагује.

„Kада смо евакуисали дјецу наставили смо даље са локализовањем пожара, укључили остале колеге који су ту били и показали тимски рад. Гашењу пожара смо одмах приступили, не чекајући ватрогасце“, навео је Скакавац и нагласио да су успјели да спасе људске животе.

 

/Срна/