ИСТОЧНА ИЛИЏА- Усвојен буџет за наредну годину у износу 7,5 милиона КМ

1030

Скупштина општине Источна Илиџа усвојила је буџет за наредну годину у износу од 7,5 милиона КМ, што је за око 300.000 КМ мање у односу на овогодишњи ребаланс. Буџетом за наредну годину планирано је и кредитно задужење од 1.250.000 КМ за завршетак шеталишта у Дабробосанској улици.

Начелник општине Маринко Божовић рекао је након завршетка сједнице да је буџет за 2019. годину планиран као развојни и да води рачуна о свим социјалним категоријама.

„Буџетом је предвиђен и развој општине у њеном централном дијелу, што је повезано са свим инвестицијама које су биле у овој години, а односиле су се на куповину земљишта за изградњу зграде гимназије, завршетак спомен-обиљежја, почетак изградње парка на Вељинама и завршетак дијела шеталишта у Дабробосанској улици. По завршетку ових пројеката то ће бити најурбанији дио општине.“, рекао је Божовић.

Божовић је истакао да је Скупштина општине дала сагласност Комуналном предузећу „Комил“ за повећање мјесечне цијене одвоза смећа за једну КМ од 1. јануара, напомињући да ће, упркос овом повећању, то бити најјефтиније на подручју града Источно Сарајево.

Одборник СНСД-а Милица Ристовић Крстић истакла је да су одборници ове странке гласали против буџета, јер није усвојен ниједан од три конструктивна амандмана која су уложили на буџет.

Она је нагласила да се први амандман односио на то да се средства планирана за помоћ Комуналном предузећу преусмјере на Болницу „Србија“, јер „Комил“ послује позитивно и нема потребе да га општина помаже, док је болници та помоћ изузетно потребна.Крстићева је нагласила да није прихваћен ни амандман СНСД-а да се у буџету предвиде средства за суфинансирање боравка дјеце у вртићима на подручју ове локалне заједнице у износу од 50 КМ.Она је додала да се трећи амандман односио на реконструкцију Улице Меше Селимовића.

Скупштина општине Источна Илиџа прихватила је информацију о стању у области комуналне инфраструктуре на подручју општине