ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД- Гашановић угостио делегацију Свјетског првенства у бициклизму

572

У општини Источни Стари Град, на Требевићу, начелник Бојо Гашановић је уприличио званични пријем за делегацију Организације свјетског првенства у бициклизму на челу са директором Владимиром Куваљом и УЦИ Gran Fondo World Series менаџером Ервином Вервекеном.

„Велико ми је задовољство да данас могу да угостим ову делегацију у Источном Старом Граду. Ми ћемо преузети наше задатке за припрему Свјетског првенства, а велика је част што ће рута ићи кроз Источни Стари Град преко Бруса и што су одабрали да будемо један од домаћина овог великог спортског догађаја. За нашу општину је од великог значаја овај догађај у смислу промоције свих наших потенцијала и љепота нарочито у туризму, како општине, града, тако и Републике Српске и Босне и Херцеговине“, рекао је начелник Гашановић.

Делегација је посјетила Источно Сарајево како би прегледали и оцијенили услове на стази и како теку припреме за овај догађај. Захвалност је упућена Ервину Вервекену који је досао у ревизију стазе како би се на што бољи начин организовали сви догађаји који слиједе.

„Част ми је што смо данас на Требевићу на Брусу који ће бит један од домаћина и који ће бити једна од централа поред Лукавице и Јахорине, а очекујемо да ће бити и једна од најинтересантнијих локација за такмичаре. У разговорима са представницима Источног Старог Града смо дошли на идеју да направимо сарадњу гдје ћемо планину Требевић и Источни Стари Град промовисати као један од најљепших дијелова на рути “, рекао је директор Куваља.

Да се ради о веома лијепим предјелима на стази, али сигурно и тешком дијелу стазе за вожњу бициклом, потврдио је и УЦИ-ев менаџер.

„ Надам се доброј трци како на квалификацијама у августу, тако и на самом првенству у октобру. Прво смо дошли на Требевић, али већ сутра ћемо обићи све дијелове руте. Иначе све ски зоне су јако интресенатне и лијепе нарочито у љетном периоду“, додао је Вервекен.

/општина Источни Стари Град/