ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Сутра потписивање споразума за бесплатне прегледе предшколаца

410

У Источном Новом Сарајеву сутра ће бити потписан споразум којим ће бити омогућени бесплатни превентивни прегледи за предшколску дјецу у тој општини.

Споразум о сарадњи, којим ће бити омогућена реализација пројекта „Превентивни прегледи за предшколску дјецу општине Источно Ново Сарајево“, потписаће начелник општине Јован Катић и директор Здравствене установе амбуланте за лијечење, здравствену његу и рехабилитацију „Мастер физикал“ у тој локалној заједници Бојан Павловић.

Овим ће Здравствена установа „Мастер физикал“ обезбиједити бесплатне прегледе за сву предшколску дјецу, њих око 150, која имају пребивалиште у Источном Новом Сарајеву, саопштено је из Општинске управе.

Преглед, који ће вршити стручни тим ове здравствене установе, обухвата основни и дијагностички преглед најсавременијим апаратом „ИДИАГ М360“, са индивидуалним програмом вјежби који се креира за свако дијете посебно на основу процјене његовог стања уз стручну анализу.

Овај апарат може се употребљавати за снимање деформитета у флексибилности кичменог стуба код дјеце и одраслих, за дијагностику поремећаја стабилности и мобилности кичменог стуба на нивоу сваког пршљена, а његова предност је што нема зрачења и комплетна анализа стања кичме се обавља без радијације.

Апарат представља новину на овим просторима, једноставан, неинвазиван уређај који за кратко вријеме даје увид у стање кичме, мобилност, стабилност и постуру.

На основу налаза сваке индивидуе стручни тим ће да израђује програм вјежби, како би се побољшало стање кичме уколико је потребно.

Осим прегледа специјалисте физијатра Здравствена установа омогућиће и бесплатан преглед специјалисте неуролога и специјалисте ортопеда по потреби, уколико се након урађеног прегледа процијени да треба.

Потписивање споразума заказано је за сутра у 9.15 часова у кабинету начелника.

/Срна/