ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД- Ускоро нова амбуланта на Брусу

290

Најразвијенији, најперспективнији и најпознатији туристички центар општине Источни Стари Град, Брус, ускоро добија нову амбуланту за потребе становништва и посјетилаца олимпијске планине Требевић.

Квалитетна здравствена заштита свих посјетилаца, али и становника Општине Источни Стари Град, у врху је приоритета рада општинске администрације, наведено је из ове локалне заједнице.

„Будућа амбуланта на излетишту на Брусу биће опремљена новом, савременом опремом. Свјесни чињенице да је планина Требевић омиљено мјесто бројних посјетилаца, којих је из године у годину све више, потреба за реализацијом једног оваквог пројекта је од велике важности“, истакли су из општине Источни Стари Град.

Посебност ове амбуланте, осим прелијепог амбијента на којем је смјештена, јесте и то што ће посједовати теренско возило, чиме се повећава спремност за брже интервенције на свакој врсти терена. У току је тендер за куповину једног таквог теренског возила, медицинске опреме и канцеларијског намјештаја, а комплетан процес финансира Европска унија у БиХ. Сама инвестиција реализује се у оквиру пројекта “EU 4 Local Communities”.