ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД- Отвара се амбуланта на требевићком излетишту Брус

443

На излетишту Брус на Требевићу у понедељак, 19. јуна, биће уприличено отворење амбуланте Јавне здравствене установе „Стари Град“ Хреша, чије је опремање и набавку савремене опреме омогућила Европска унија.

Будући да је планина Требевић популарна и атрактивна дестинација за посјетиоце којих је из године у годину све више, исказала се потреба за отварањем амбуланте како би се ефикасно и брзо пружиле различите врсте интервенција, саопштено је из Центра за промоцију цивилног друштва.

Опремање амбуланте, те набавку савремене опреме и теренског возила омогућила је ЕУ у склопу пројекта за јачање малих заједница и побољшање животног стандарда грађана у БиХ.

Обратиће се шеф Делегације ЕУ Јохан Сатлер, начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић и директор амбуланте „Стари Град“ Хреша Татјана Бекрић.

Опремање амбуланте и осигурање квалитетне здравствене заштите свих становника општине Источни Стари Град, као и бројних посјетилаца једне од омиљених планина, реализовано је у склопу пројекта Европске уније „ЕУ за локалне заједнице“, који спроводи Центар за промоцију цивилног друштва са партнерском организацијом „Хелп“, са посебним фокусом на јачање малих заједница у БиХ.

Отварање амбуланте најављено је у 12.00 часова.

/Срна/