ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД- Предсједнику Српске Милораду Додику највеће општинско признање

614

Скупштина општине Источни Стари Град додијелила је поводом Дана и крсне славе ове локалне заједнице – Светог великомученика Пантелејмона, предсједнику Републике Српске Милораду Додику општинско признање са повељом за јачање институционалних капацитета општине Источни Стари Град.

У име предсједника Републике Српске признање је на свечаној сједници Скупштине општине Источни Стари Град од начелника Боје Гашановића примио Додиков савјетник Урош Бјелица.

Он је пренио Додикове честитке и жеље за још већи напредак ове локалне заједнице са посебним акцентом на бригу о младима који у овој локалној заједници у континуитету остварују одличне резултате у образовању, спорту, култури, предузетништву.

Додик је овим поводом упутио телеграм са срдачним честиткама Општинској управи и становницима Источног Старог Града, те им пожелио срећу, здравље, благостање, све у духу православне традиције.

Гашановић је у пригодном обраћању захвалио предсједнику Републике Српске за разумијевање и подршку, посебно за чињеницу да је, између осталог, у ову локалну заједницу омогућио повратак институција попут испостава геодетске и пореске управе.

Свечаности је у име Амбасаде Руске Федарције у БиХ присуствовао Илија Серов.

Признање са повељом општине Источни Стари Град за несебичну помоћ и подршку у стварању, изградњи и развоју општине уручено је вечерас УНИС институту за екологију, заштиту на раду и заштиту од пожара Источно Сарајево, чији је директор Ђорђе Милишић, „Хидролету“ из Рогатице чији је директор Сретко Станишић и комуналном предузећу „Глог“ Источни Стари Град чији је директор Славиша Јовичић, а свим запосленим радницима припашће новчана награда од по 100 КМ.

Признање са повељом за најперспективнијег предузетника отишло је у руке предузећа „Пајопром“ власника Павла Дерикоње, а признање са повељом општине Источни Стари Град „Да се не заборави“ добио је Малко Короман, актуелни замјеник начелника општине.

Признањима и новчаним износима награђени су најуспјешнији спортиста у дисциплини биатлон Његош Космајац који је добио 300 КМ, најперспективнији спортиста у кик боксу Манојло Ђурић награђен је са 200 КМ, а за остварене резултате у модерном плесу са по 150 КМ награђене су Анастасија и Магдалена Петровић.

Теодора Малетић награђена је са 150 КМ за остварене резултате у Средњошколском центру „Пале“, Сара Малетић као најуспјешнији студент на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву са 300 КМ, а Кристина Малетић најперспективнији студент Економског факултета Универзтета у Источном Сарајеву са 150 КМ.

Свечаној сједници претходило је полагање вијенаца на Спомен-обиљежју српским борцима Одбрамбено-отаџбинског рата на Хреши, чиме је почело обиљежавање Дана и крсне славе Источни Стари Град – Светог великомученика Пантелејмона.

Пантелејмонске свечаности у Источном Старом граду настављене су синоћ наступом познатих српских гуслара.

Ломљење славског колача планирано је данас за 12.00 часова.

/Срна/