ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД- Борачка организација обиљежила крсну славу

1382
Служењем парастоса у цркви Светог Пантелејмона на Вучијој Луци, полагањем вијенаца на спомен обиљежје погинулим борцима на Хреши, те ломљењем славског колача, јуче је обиљежена крсна слава Борачке организације Источни Стари Град.
Предсједник Борачке организације Источни Стари Град Драгољуб Дерикоња рекао је да Борачка организација сваке године обиљежава крсну славу, те да је то прилика за сјећање на људе који су дали највећи допринос стварању Републике Српске.

„Нисмо задовољни односом Владе Републике Српске према борачкој популацији, ниским инвалиднинама, борачким накнадама и свеукупном сарадњом, али се надамо да ће се тај однос промјенити због свих нас“, рекао је Дерикоња.

Посебно је истакнута квалитетна сарадња и посвећеност Града Источно Сарајево и Општине Источни Стари Град који имају разумјевања за општинску Борачку организацију и у складу са својим могућностима пружају подршку борачкој популацији.

Начелник Општине Источни Стари Град Бојо Гашановић захвалио је предсједнику општинске Борачке организације Драгољубу Дерикоњи на организацији славе и позвао је на јединство, саборност, међусобну помоћ и проналажење заједничких рјешења за постојеће проблеме.

„Ове године смо реализовали многе пројекте у свим мјесним заједницама, између осталог и капитални пројекат јачања институција општине, а односи се на изградњу Ватрогасног дома на Хреши. Биће запослени млади људи са подручја општине Источни Стари Град. Јако сам поносан на то да су њихови очеви били припадници Војске Републике Српске и учесници у одбрамбено-отаџбинском рату. Приликом запошљавања консултовао сам предсједника општинске Борачке организације господина Дерикоњу“, рекао је Гашановић.
Наглашено је да ће институција Општине, предузећа и установе увијек бити на располагању припадницима борацке организације и становницима Источног Старог Града.

Вијенаце на спомен обиљежје погинулим борцима на Хреши положили су представници Борачке организације Источни Стари Град, породице погинулих, начелник општине Источни Стари Град са сарадницима, те представници Удружења бораца „Бели вукови“ који су присуствовали обиљежавању крсне славе.

Прочитана је и честитка предсједника Борачке организације Републике Српске Генерала Миломира Савчића.