ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО-ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД- Потписан споразум о сарадњи

1113

Замјеник начелника општине Источни Стари Град Малко Короман и начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић потписали су јуче споразум о сарадњи ове двије локалне заједнице.
Споразумом је договорена реконструкција макадамског пута у дужини 450 метара у селу Међуши, ријеч је о путу који води до локалног гробља на којем је сахрањено 12 погинулих бораца Војске Републике Српске.

„Желим да се у име Општине Источни Стари Град и свих наших грађана захвалим начелнику општине Источно Ново Сарајево Г. Ћосићу који је осјетио моменат да помогне грађанима који живе на подручју ових општина. Срећан сам јер сам ја иницијатор ове сарадње између наших општина и надам се да ово неће бити задњи пројекат који ћемо заједнички радити за добробит наших грађана. Активности везане за расписивање тендера и избор извођача провешће се у складу са законским процедурама и надамо се да ћемо у што краћем року завршити све радове планиране овим споразумом“, рекао је замјеник начелника Општине Источни Стари Град Малко Короман.

Општина Источно Ново Сарајево се кроз Споразум обавезала да ће општини Источни Стари Град дозначити 20.000 КМ за реализацију овог пројекта, а општина Источни Стари Град ће провести све неопходне процедуре и обезбиједити остатак средстава за реализацију овог пројекта.

„Желим да у име општине Источно Ново Сарајево да се захвалим замјенику начелника Општине Источни Стари Град на посјети и прилици да потписемо заједнички споразум који предствља почетак сарадње и реализације једног инфраструктурног пројекта у двије мјесне заједнице које повезују наше двије општине. Битно је истаћи да смо ми у кратком временском периоду договорили да заједнички ријешимо овај инфраструктурни проблем становника насеља Међуши “, рекао је начелник Општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић.

 

 

Град Источно Сарајево/ општина Источни Стари Град