ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Ведран Јованчић предсједник Скупштине општине

760

Скупштина општине Источно Ново Сарајево изабрала је на данашњој конститутивној сједници руководство локалног парламента и начелнике одјељења у општинској управи.

Скупштину ове локалне заједнице чини 19 одборника, од којих скупштинску већину чини девет одборника СНСД-а, те по један одборник Странке за наш град, Демоса и Уједињене Српске, док су у опозицији три одборника СДС-а и четири ДНС-а.

На данашњој сједници за начелнике Одјељења за финансије и буџет изабран је Славиша Влачо, Одјељења комуналне полиције Милош Пандуревић, Одјељења за просторно уређење и комунално-стамбене послове Александра Миловић, Одјељења опште управе Вања Капор и Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Игор Ђокановић.

Новоименовани секретар Скупштине општине је Радмила Тушевљак.

Начелник општине Јован Катић најавио је у уводном излагању пројекте које локална управа треба да реализује.

– Пред нама је велика одговорност према грађанима који су нам пружили подршку да у наредне четири године водимо општину Источно Ново Сарајево. Вјерујем у свој тим који смо данас изабрали без подршке опозиције и вјерујем да ћемо у наредним годинама створити што боље услове за живот и останак грађана на овим просторима – рекао је Катић новинарима по окончању сједнице.

Он је нагласио да ће још интензивније радити на реализацији великог броја инвестиција које су покренуте у протеклих осам година, како би испунили обећање које су дали грађанима током изборног процеса.

Предсједник Скупштине општине Ведран Јованчић изразио је наду да ће са одборницима остварити добру и конструктивну сарадњу, те да ће парламент доносити одлуке и акте који ће бити у интересу развоја ове локалне заједнице и њених становника.

Одборник СДС-а Натко Суџука рекао је новинарима да СДС није задовољан функционисањем општине Источно Ново Сарајево у протеклом периоду.

– Ми ћемо и у овом мандату дјеловати као опозиција. Трудићемо се да будемо конструктивни, да укажемо на све пропусте и проблеме за које ћемо предложити и рјешења – изјавио је Суџука.

Он је позвао грађане Источног Сарајева да овој странци свакодневно доносе своје приједлоге и захтјеве које ће они спроводити у скупштинским клупама.

/Срна/