ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Монодрама „Има нека тајна веза“ 25. новембра у Културном центру Источно Ново Сарајево

287

Монодрама „Има нека тајна веза“, посвећена Душку Трифуновићу, одиграће се у петак, 25. новембра у Културном центру Источно Ново Сарајево, са почетком од 20.00 часова.

Монодрама, у трајању од 55 минута, ауторски је рад глумца Милана Димића, који је био инспирисан ликом и дjелом легендарног пјесника Душка Трифуновића.

За кратак период, ова монодрама одиграна је око 70 пута, а гледало ју је преко 15.000 људи.

Осим тога, представљена је публици на девет међународних фестивала и то у Требињу на фестивалу „16. Дани малих ствари“, на којем је освојила награду за најбољег глумца фестивала, у Источном Сарајеву на „Фестивалу малих сцена и монодраме“, те у Новом Саду на „Бранковом колу“. Такође, монодрама је одиграна и на међународним фестивалима у Бањој Луци „Театар фест“ и „Дани Владе Милошевића“, у Зајечару на фестивалу „Дани Зорана Радмиловића“, у Мостару на фестивалу „99 Шантићеве вечери“, у Бугојну на фестивалу „Федра“, као и на прибојском фестивалу „Дани Данила Лазовића“.

„У монодрами се поред протагонисте који води причу појављује још осам ликова којим глумац, суптилно и вјешто, публици приближава Трифуновића кроз најважније периоде његовог живота, од шаљивих анегдота, па све до емотивно тешких периода у пјесниковом животу. У 55 минута Милан Димић доноси, можда до сада недокучену, некима и скривену страну легенде нашег пјесништва Душка Трифуновића“, навели су из Културног центра Источно Ново Сарајево.

Цијена улазница износи 6 КМ, а у продаји ће бити од 18.00 часова на дан одигравања представе.

Улазнице се могу резервисати на број телефона 057/342-842.

/Катера/