ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Очишћени сви путни правци првог приоритета и тротоари

568

На подручју општине Источно Ново Сарајево очишћени су и посути абразивним материјалом сви путни правци првог приоритета, као и тротоари, изјавио је Срни директор Комуналног предузећа „Рад“ Бојан Јолић.

Јолић је рекао да је од почетка овогодишње зимске сезоне проходност путева првог приоритета максинмална, те да до сада није било никавих проблема, док путеви другог и трећег приоритета представљају много већи изазов за чишћење.

„Према уговору са Општинском управом, путеве другог и трећег приоритета морамо очистити 24, односно 48 часова од престанка падавина. Ми смо то уз мање потешкоће са механизацијом до сада успијевали да испоштујемо, тако да вјерујем и да ћемо и сада све на вријеме очистити“, нагласио је Јолић.

Према његовим ријечима, највећи проблем приликом одржавања саобраћајница другог и трећег приоритета су тешко доступни и уски путеви, па велики камиони са посипачима не могу да приступе, због чега су принуђени да шаљу мања возила која не носе посипаче.

Јолић је истакао да ово предузеће и даље располаже застарјелом механизацијом, коју су припремили и ремонтовали онолико колико је то могуће, али да до сада нису имали већих проблема.

Он је додао да је абразивни материјал обезбијеђен на вријеме и да га имају у довољним количинама, па се путеви и тротоари уредно посипају.

Када је ријеч о финансијским проблемима са којима се Комунално предузеће „Рад“ већ дуги низ година суочава, Јолић је навео да финансијских потешкоћа и даље има, али да се нада да ће са начелником општине Јованом Катићем успјети да направе нови договор који ће водити ка оздрављењу фирме.

/Срна/