ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Свечана академија поводом 30 година Основне музичке школе

177

Школа за основно музичко образовање Источно Ново Сарајево синоћ је свечаном академијом обиљежила 30 година постојања.

Директор Школе Мирјана Учур истакла је да је ово значајан јубилеј школе која је основана 1993. године на подручју општине Источна Илиџа.

Учурева је подсјетила да је школа 1995. године пресељена у Источно Ново Сарајево, гдје се налази и данас.

Она је навела да ове године имају уписана 444 ученика, настава се одвија у двије смјене, а имају и Подручно одјељење на Палама.

Учурева је рекла да наставу изводе 32 наставника, а да укупно имају 41 запослено лице.

Она каже да Школа за основно музичко образовање има шест одсјека – клавир, хармоника, гитара, флаута, виолина и одсјек соло пјевања.

„Поносни смо на успјехе и резултате које постижу наставници и ученици. У протеклој школској години освојили смо рекордне 44 награде, од којих 18 првих мјеста, 16 других и 10 трећих“, нагласила је Учурева.

Према њеним ријечима, све више дјеце је заинтересовано да похађа ову школу, која успијева да изађе у сусрет свима.

Учурева је нагласила да су дјеца са подручја града Источно Сарајево веома талентована за музику и да то треба његовати.

Бивши члан Школског одбора из општине Источно Ново Сарајево Стојан Бјелица подсјетио је да је Основна музичка школа доживјела судбину српског народа јер је из Сарајева пресељена у Источно Сарајево.

„У првим данима мукотрпног рада група ентузијаста професора оспособила је простор радним акцијама запослених, а сада је прерасла у модерну музичку школу препознатљиву на овом простору“, рекао је Бјелица.

Дијана Лучић истакла је да као родитељ прати рад ове школе око 15 година, јер су јој синови бивши и садашњи ученици.

„За овај јубилеј најзаслужнији је колектив. Оно што ову школу чини посебном су људи, јер су њихов ентузијазам, посвећеност раду са дјецом и љубав према музици огромни“, истакла је Лучићева.

/Срна/