ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Усвојен нацрт стратегије развоја општине за период 2022-2028.

544

Одборници Скупштине општине Источно Ново Сарајево усвојили су данас Нацрт стратегије развоја те локалне заједнице за период од 2022. до 2028. године, о којој ће јавна расправа трајати 30 дана.
Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић рекао је да је то важан документ који усмјерава правце развоја општине у наредних седам година, те изразио наду да ће становници препознати оно шта је у интересу развоја и дати примједбе на нацрт стартегије.

Скупштина општине Источно Ново Сарајево усвојила је и Програм подстицаја за развој привреде и пољопривреде у износу од 150.000 КМ.

Катић каже да је за пољопривреду предвиђено 90.000 КМ, а за привреду 60.000 КМ.

„За пољопривреду ће се односити на помоћ при набавци садног материјала, набавку пластеника и повећања пластеничке производње, што планирамо да реализујемо заједно са Министарством пољопривреде, те набавка засада воћа, као и подршка при бављењу пољопривредном производњом“, рекао је Катић новинарима.

Одборници су донијели и одлуку о цијенама ренте и уређења за ову годину, као и одлуку о утврђивању најниже почетне продајне тржишне цијене грађевинског земљишта по зонама, која је повећана у односу на претходне године.

Усвојена је и одлуку о расписивању избора за чланове савјета мјесних заједница, као и одлуку о усвајању годишег плана систематске превентивне дезинсекције и дератизације на подручју Источног Новог Сарајева за ову годину.

/Срна/