ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Музичко-поетски театар „С Јесењином у срцу“

291
ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 26. НОВЕМБРА /СРНА/ - Матична библиотека Источно Сарајево успјешно приводи крају ову годину, а уз повећан број корисника услуга, у овој години реализован је и низ значајних пројеката који су ојачали капацитете ове установе, изјавила је Срни директор Матичне библиотеке Љиљана Кнежевић.

Представа музичко-поетског театра “С Јесењином у срцу”, у организацији Удружења за очување традиције из Приједора, биће изведена у недјељу, 27. новембра, 19.00 часова, у Културном центру Источно Ново Сарајево.

Музичко-поетски театар је састављен од комбинације говорења стихова Сергеја Јесењина, пјевачких и играчких нумера, које ће изводити многобројни извођачи, од ученика основношколског узраста, преко средњошколаца до зрелих људи, које ће на свој јединствен начин дочарати чланови Удружења за очување традиције, заједно са својим гостима из ОШ “Доситеј Обрадовић”, Гимназије “Свети Сава” и Позоришта Приједор.

Као полазна тачка за прављење музичко-поетског театра послужила је књига “Дајте ми отаџбину моју”, изабране пјесме које је припремио и на српски језик превео професор Владимир Крчковски.

Улаз је слободан, а све посјетиоце очекује бесплатан примјерак двојезичне књиге изабраних и преведених пјесама Сергеја Јесењина под називом „Дајте ми отаџбину моју“.

Музичко-поетски театар дио је свеукупног пројекта промовисања поезије Сергеја Јесењина, пројекта који је Удружење написало 2020. године, поводом 125. годишњице рођења овог великог писца. Програм је дио пројекта који Удружење реализује у сарадњи са Фондацијом „Руски мир“, а који се састоји од издаваштва изабраних пјесама Сергеја Јесењина и од музичко-поетског театра који је већ промовисан у Приједору, Бањалуци и Бијељини.

/Матична библиотека Источно Сарајево/