ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Одржан састанак са представницима Удружења дијализираних, трансплантираних и хроничних бубрежних болесника Републике Српске

299

У Општинској управи Источно Ново Сарајево одржан је састанак са представницима Удружења Дијализираних, трансплантираних и хроничних бубрежних болесника Републике Српске, које представља предсједник Александар Радун и представницима локалних удружења.

Поменутом састанку испред Општинске управе присуствовали су начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Игор Ђокановић и шеф кабинета начелника Дејан Ромић. Присутни су били и помоћник директора ЈЗУ Дом здравља Источно Сарајево Биљана Ристић, и в.д. директора Центра за социјални рад Миран Мацановић.

Посјета Општинској управи реализована је у склопу пројекта које финансира Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске, чији је циљ да удружење обиђе све локалне заједнице (општинске и градске), те да одржи састанке са представницима власти како би их упознали са проблемима са којима се сусрећу хронични бубрежни болесници.

На подручју општине Источно Ново Сарајево регистровано је 12 пацијената који се свакодневно суочавају са проблемима које доноси ова болест, а руководство Општинске управе упознато је о истим.

На одржаном састанку закључено је да ће у наредном периоду бити реализовано потписивање Протокола о сарадњи између Удружења и Општинске управе. Овим протоколом биће дефинисана будућа сарадња и видови помоћи хемодијализним болесницима, који су једни од најтежих болесника, те једнократна помоћ за свих 12 регистрованих пацијената са територије наше општине.

/Општина Источно Ново Сарајево/