ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Општина постаје члан Поносне породице

358

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић, данас је потписао уговор о сарадњи са господином Драганом Дакићем, представником Фондације „За породицу“, којим наша општина постаје поносни члан Поносне породице.

Овим пројектом ће породице са троје и више дјеце, које се пријаве на Јавни позив, добити Поносну картицу и путем ње остварити попусте код одређених правних лица и предузетника.

„Поздрављамо иницијативу Фондације „За породицу“ и радује нас што ћемо заједно остварити додатну погодност за вишечлане породице са територије наше општине. Ово је још један у низу корака које Општина Источно Ново Сарајево предузима у циљу подршке пронаталитетној политици, уз жеље да нам се дјеца рађају, живе, школују и остају овдје, заснивајући своје породице и чинећи наш град поносним и срећним“, поручио је Катић.

Драган Дакић, предсједник Фондације рекао је да су данашњим потписивањем уговора са општином Источно Ново Сарајево остварили прву сарадњу у сарајевско – романијској регији, чиме су заокружили цјелину и укључили све регије у Републици Српској.

„Ово је за нас посебно свечан тренутак, будући да је у јуну годину дана од почетка наше приче и срећни смо развојем пројекта. Након данашњег продуктивног састанка, те степена спремности на сарадњу начелника и његових сарадника, вјерујем да је пред нама велики успјех у овој локалној заједници и радујем се наредним корацима сарадње“, истакао је Дакић.

Општинска управа Јавни позив расписаће већ половином овог мјесеца, а додјела картица биће уприличена крајем јула.

/општина Источно Ново Сарајево/