ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Организована акција добровољног давања крви

498

Удружење добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије данас је у општини Источно Ново Сарајево организовало акцију добровољног давања крви за коју се пријавило око 90 чланова Удружења.

Предсједник Скупштине Удружења добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије Стојан Шљука истакао је да је ово њихова пета акција ове године, а прошле године су организовали 13.

„Ми не подмирујемо само потребе Болнице Србија, него и шире“, истакао је Шљука и додао да Удружење броји око 5.000 чланова који редовно дарују крв.

Шеф Службе трансфузије у Болници „Србија“ Јелена Стојановић-Лукић захвалила је добровољним даваоцима који су данас дошли да пред празнике дарују крв и на тај начин обезбиједе миран викенд за све суграђане и њихове породице.

Она је истакла да залихе крви треба стално обнављати, али и да се често организују овакве хуманитарне акције.

Лукићева је апеловала на све младе људе да се прикључе породици добровољних даваоца крви.

„Давање крви није штетно, а сваки пут када дарујете крв прођете љекарски преглед и одреди се количина хемоглобина“, објаснила је Лукићева.

Она је навела да је до 11.00 часова прикупљено 30 јединица крви и да ће до 14.00 часова и остали пријављени дати крв.

Вишеструки давалац крви Сњежана Мрдић сматра да је то хуман гест и пита зашто да не помогне некоме ако већ може на овај начин.

/Срна/