ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Почела „Зима у Источном Новом Сарајеву“ и новогодишњи базар

698

Манифестација „Зима у Источном Новом Сарајеву“ синоћје званично почела на Тргу Републике Србије у оквиру које је отворен новогодишњи базар.

На новогодишњем базару је у десет кућица посјетиоци моћи да погледају изложбено-продајну понуду излагача са подручја града Источно Сарајево у којој ће се наћи рукотворине, сувенири, као и производи домаће радиности.

Манифестације је отворена симболичним паљењем расвјете на новогодишњој јелки и наступом састава Улични свирачи и ди-џеј Зоке.

Поздрављајући окупљене грађане, портпарол општине Источно Ново Сарајево Тамара Ракановић рекла је да је организацијом ове новогодишње чаролије Општинска управа жељела да у наредних мјесец дана посјетиоцима свих узраста пружи што разноврснији празнични садржај.

Ракановићева је најавила да је на Тргу Србије од 20.00 часова у петак, 24. децембра предвиђен наступ Игора Станишића, у недјељу, 26. децембра, наступиће Дражен Видовић, у уторак, 28. децембра Ања Радоња и Лука Новосел, а у четвртак, 30. децембра група „Војс енд харт“ /Voice and Heart/. 

У суботу, 25. децембра, у 18.00 часова у Културном центру Источно Ново Сарајево у организацији Православног центра за младе Митрополије дабробосанске биће отворена изложба Школе иконописа под називом „800 година митрополије дабробосанске“.

У оквиру манифестације 28. децембра планирана је акција добровољног даривања крви, а дан касније традиционална подјела новогодишњих пакетића малишанима.

Божићна академија и концерт хора „Слога“ на програму су 4. јануара у 19.00 часова у сали Културног центра, а 9. јануара, на Дан Републике Српске у Дечанској улици биће уприличено развијање највеће заставе Српске. Истог дана на Тргу Републике Србије предвиђен је и концерт изненађења.

Поводом дочека Православне нове године на Тргу Републике Србије у 22.00 часа биће одржан концерт Саше Матића, док је у поноћ планиран традиционални ватромет.

/Срна/