ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Представљени радови са колоније „Бели вук“ и промовисана књига „Српска прича“

358

Радови Четвртог сазива ликовне колоније „Бели вук“, саставног дијела манифестације „Принципови дани“, представљени су у Културном центру Источно Ново Сарајево, а учесницима су уручене пригодне захвалнице.

Један од организатора колоније Милош Поповић рекао је новинарима да су учесници из БиХ и Србије и да је настало 18 дјела која су рађена техникама уље и акрил на платну, те три цртежа.

„Циљ колоније је промоција Тврдимића као туристичког потенцијала наше општине, али и дружење и упознавање. Имамо примјер да је прије три године наша учесница Јелена Божовић из Београда својим скулптурама оправдала повјерење нас као домаћина и дошло је до реализације Парка великана у Источном Новом Сарајеву за који је извајала бисте“, истакао је Поповић.

Међу учесницима овогодишње ликовне колоније су Марија Матовић из Крагујевца, Душан Недов из Жабља код Новог Сада, Славко Тушевљак и Ненад Деспић из Вишеграда, Драган Батинић из Билеће, Тања Дурсун и Срђан Салат из Источног Сарајева, као и Поповић који је изложио претходно урађене слике.

Поповић је истакао да дјела настала на ликовној колонији „Бели вук“ остају у власништву Културног центра Источно Ново Сарајево.

/СРНА/