ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Седми међународни фестивал гитаре од 27. до 30. октобра

288

Седми међународни фестивал гитаре „Гитарјунајтед фест“ биће одржан од четвртка до недјеље, 27. до 30. октобра, у Културном центру Источно Ново Сарајево и на Музичкој академији Универзитета Источно Сарајево, под слоганом „Наша гитара“.

Четири фестивалска дана биће богато испуњена концертима, радионицама, такмичењем и промоцијама које ће водити најбољи умјетници и педагози са овог простора, саопштено је из Општине Источно Ново Сарајево.

„Након двије године прилагођавања фестивала условима пандемије са радошћу вас позивамо да присуствујете свим дешавањима уживо и да звуци гитаре испуне наш град“, поручили су организатори.

Према програму Међународног фестивала гитаре 27. октобра у Културном центру Источно Ново Сарајево ће у 20.00 часова наступити дуо из БиХ Ведрана Шимић сопран и Елвис Сивчевић гитара.

Другог фестивалског дана, 28. октобра у Културном центру Источно Ново Сарајево наступиће младе наде Никола Јелачић из Србије и Анђела Мишић из БиХ, док ће 29. октобра наступити Стеван Јовић из Србије.

Посљедњег фестивалског дана, 30. октобра у 17.00 часова предвиђено је одржавање „Подијума за младе“.

Улазнице за седми Међународни фестивал гитаре могу се купити у Културном центру Источно Ново Сарајево.

/Срна/