ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Ученици и професори Школе за основно музичко образовање освојили бројне награде на такмичењу у Бањалуци

81

Укупно 107 ученика и професора Школе за основно музичко образовање Источно Ново Сарајево учествовало је на 30. Републичком такмичењу музичких школа Републике Српске, одржаном од 3. до 5. априла у Бањалуци, рекла је директор ове школе Мирјана Учур.

Учур је навела да су ученици и професори наступили у различитим категоријама и дисциплинама; соло пјевање, клавир, хармоника, гитара, виолина и, први пут у историји школе, у дисциплини хор.

„Освојили смо прву, другу и трећу награду у многим категоријама, што свједочи о раду и успјеху   ученика  и професора. Одлазак на ово такмичење представља, прије свега,  велико искуство,  али уједно шири видике и ствара нове идеје, како ученицима, тако и наставницима“, истакла је Учур.

Директорица школе каже да их очекују још многа домаћа и међународна такмичења.

„С обзиром на нашу бројност, сама организација одласка, смјештаја и боравка у Бањалуци је била веома комплексна. Реализација овог пројекта изискује велике финансијске трошкове што школа не би могла сама без помоћи локалне заједнице“, нагласила је Учир у захвалила општини Источно Ново Сарајево за разумијевање и подршку.