У ПОНЕДЈЕЉАК ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ „ТАКО СУ ГОВОРИЛИ НАШИ ПРЕЦИ“

75

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и предсједик Српског националног савјета Црне Горе Момчило Вуксановић отвориће у понедјељак, 15. априла, изложбу докумената „Тако су говорили наши преци“, коју, у сарадњи са Градом Источно Сарајево, организује Конференција српских националних организација из земаља региона.

Изложба ће бити отворена у 19 часова у Културном центру Пале.

Изложба докумената „Тако су говорили наши преци“ представља свједочанство о миленијумском постојању српског народа на простору Црне Горе и његовом историјском континуитету, као и повезаности српског народа на простору данашње Црне Горе, Србије, Републике Српске и региона.

Изложба садржи фрагменте из историје српског народа, који су у одређеним раздобљима били препуштени забораву и пријетили губљењу идентитета, те наглашава заједничке коријене, као темељ историјске повезаности српског народа на овим просторима.

Изложба „Тако су говорили наши преци“,биће у уторак, 16. априла, постављена у просторијама Високе школе за услужни бизнис на Сокоцу (од 19 часова), а у сриједу, 17. априла, у Културном центру Источно Ново Сарајево (од 19 часова).