ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- “Љубичасти новембар” и обиљежавање Међународног дана пријевремено рођене дјеце

1354

Удружење родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској “Мрвице” је почело са припремом за обиљежавање 17. новембра – Међународног дана пријевремено рођене дјеце. Иако, формално, Удружење постоји тек годину дана храбри родитељи су у протеклом периоду успјели организовати многе активности.

“Љубичасти новембар” је почетак кампање “Удахни живот”. Циљ ове кампање је прикупљање средстава за скупоцјену опрему која је потребна неонатолошким одјељењима током лијечења пријевремено рођених беба.

Након успјешно реализоване хуманитарне акције у Козарској Дубици и донаторске вечери у Бања Луци, на реду је хуманитарни концерт Basics школе у Источном Сарајеву.

Након отварања Подружнице у Источном Сарајеву, чије је сједиште у Дјечијој библиотеци овог града, Basics школа је препознала значај Удружења и  одлучила да 15. новембра у 19,00 часова у Културном центру Источно Ново Сарајево одржи хуманитарни концерт за Мрвице.

“Упознавши се са циљевима Удружења „Мрвице“, њиховом борбом и истрајношћу, одлучили смо да кренемо у нови пројекат Basics школе који ће се реализовати у обостраној сарадњи. Ријеч је о хуманитарном и тематски осмишљеном концерту ученика Басицс школе под називом „Да ли некад сањаш сан?“. Улазнице по цијени од 5 конвертибилних марака можете купити у просторијама Басицс школе и Дјечије библиотеке Источно Сарајево. Сав приход од продатих улазница иде у фонд Удружења. Ученици Basics школе 15. новембра уз вашу помоћ пјесмом и игром за будућност сваког пријевремено рођеног дјетета!“, рекао је Ђорђе Јованчић, директор Basics школе.

“Овом приликом се у име Удружења најискреније захваљујем свима у Basics школи на племенитом и несебичном поклону, којим ћемо прикупити одређена новчана средства за почетак кампање „Удахни живот“.

Удружење је припремило и скромну донацију за Педијатријско одјељење Болнице Источно Сарајево која ће бити уручена 17. новембра. Овогодишње обиљежавање Свјетског дана пријевремено рођене дјеце ћемо завршити посјетом Парка Гаврило Принцип, који ће ове године свјетлити љубичасто, као и Бански двор у Бања Луци. Тако ће се Република Српска прикључити земљама свијета које своје грађевине обасјавају љубичастом свјетлошћу на овај дан. У децембру мјесецу ћемо имати и хуманитарни број у м:тел мрежи, па ћемо и на овај начин прикупљати средства за набавку поменуте опреме. Надам се да ће наши суграђани и сви заинтересовани доћи у што већем броју и тако подржати кампању Удружења.“, рекла је Милева Мировић Танић, одговорно лице Подружнице Источно Сарајево.

 

/Катера/