КАКВЕ МУШКАРЦЕ ЖЕЛЕ ЖЕНЕ? НАУЧНИЦИ КОНАЧНО ИМАЈУ ОДГОВОР

1402

Иако се појам савршенства разликује од особе до особе, научници су ипак покушали да пронађу неке физичке карактеристике које би требало да има савршен мушкарац.

BrightSide је зато саставио листу 10 предиспозиција које би мушкарцима требало да повећају шансе код жена, и то према научно утврђеним чињеницама.

10. Дебеле обрве и „коцкаста“ брада

Истраживања су показала да жене преферирају овакве мушкарце за дугорочне везе.

9. Необријана брада

Научници су спровели истраживање у којем су жене оцјењивале мушкарце према брковима и бради. Између обријаних и необријаних мушкараца, жене су радије бирале оне с густом брадом јер ту карактеристику повезују с мужевношћу.

8. Ожиљци

Истраживања су показала да жене „падају“ на мушкарце с ожиљцима на лицу. Жене несвјесно повезују ожиљке са посљедицама насиља, па су им тако примамљивији били они чији су ожиљци изгледали као да их је изазвао метак него, рецимо, пад с бицикла.

7. Стидљив осмијех

Жене воле када мушкарци имају стидљив, ненападан смјешак. Научници мисле да је то разлог због ког жене воле „опасне момке“.

6. Године

Ако мора да бира између мушкарца својих година мало старијих, жена углавном бира оног старијег, показала су истраживања. С годинама повезују мудрост, искуство и веће самопоуздање.

5. Штедљивост

Чини се да жене преферирају штедљиве мушкарце (и то не због тога што претпостављају да имају много уштеђеног новца). Такви мушкарци остављају утисак особе која влада својим поступцима и то им даје на атрактивности.

4. Љубимци

Жене „падају“ на мушкарце с љубимцима јер сматрају да ће се такви мушкарци знати да брину о њима и дјеци.

3. Црвена одјећа

Баш као што мушкарци падају на жене у црвеном, тако и жене падају на мушкарце који носе одјећу ове боје.

2. Музички инструмент

У једном истраживању, тројица мушкараца од којих је један био празних руку, други имао спортску торбу, а трећи музички инструмент, требало је да питају насумичне пролазнице да ли би им дале број телефона. На крају експеримента, убедљиво највише бројева прикупио је онај који је носио инструмент.

1. Смисао за хумор

Слично истраживање с бројем направљено је и у ово случају, само су у експерименту учествовали мушкарци који су прије тражења броја телефона, збијали шале. Жене су биле спремније да се поново виде са типовима који су се шалили, него онима који нису.