ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Приход од вечерашње утакмице намијењен ученицима за одлазак на екскурзију

1123

У Источном Новом Сарајеву вечерас ће бити одиграна утакмица рукометних клубова „Славија“ и „Вогошћа“, а приход од продатих улазница намијењен је за ученике Средње школе „28. јуни“ Источно Ново Сарајево који због слабијег имовинског стања нису у могућности да плате трошкове одласка на екскурзију.
Иницијатори овог хуманог геста су рукометаши „Славије“, који су бивши ученици Средње школе „28. јуни“, а један од њих је и тренер клуба Борис Тешановић.

„Одлучили смо да нашим суграђанима помогнемо на овај начин и даћемо све од себе да успијемо у тој намјери. Позивам грађане да, осим подршке коју ће нам пружити у спортском дијелу, учествују и у овој хуманитарној акцији, да бисмо обезбиједили неопходна средства за одлазак ученика на екскурзију“, рекао је Тешановић новинарима.

Директор Средње школе „28. јуни“ Источно Ново Сарајево Борис Брајовић захвалан је рукометашима „Славије“ на хуманом гесту, истичући да сваке године постоје одређени проблеми када је ријеч о финансирању одласка ученика на екскурзију.

„Ово је сјајан гест Рукометног клуба `Славија` и позивам грађане да у што већем броју дођу на утакмицу“, поручио је Брајовић.

Он је нагласио да су за већину родитеља трошкови екскурзије превисоки, али да се сви заједно труде да обезбиједе средства за оне који то не могу да приуште.

„Цијена аранжмана ове године је 490 КМ и отприлике је на истом нивоу као и прошлих година, без већих промјена. И ове године иде се у Грчку, а један дан предвиђена је посјета Охриду. Екскурзија се организује од 17. до 25. маја“, навео је Брајовић.

Рукометна утакмица клубова „Славија“ и „Вогошћа“ биће одиграна од 19.00 часова у Спортској дворани „Славија“.

 

 

/Срна/