ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Промовисана збирка пјесама „Ноћни разговори“ Данијеле Мрда

1247

У Културном центру Источно Ново Сарајево промовисана је књига „Ноћни разговори“, аутора Данијеле Мрде, у издању Завода за уџбенике и наставна средстава Републике Српске.

„Прва збирка пјесама Данијеле Мрде `Ноћни разговори` представља свјежину, бар када је у питању женско перо на поетском небу Републике Српске“, рекла је вечерас рецензент књиге Јадранка Регоје.

Она је додала да се на окупљањима, попут ове промоције, на неки враћа снага поетској ријечи, а књижевност се враћа тамо гдје јој је мјесто – међу публику.

Данијела Мрда, за свој првенац, каже да та збирка пјесама представља класичну лирску поезију, која је сачињена из три циклуса.

„Од родољубивог, заносног, отаџбинског, емотивног, породичног и свега онога што снива једна женска душа, кроз лична осјећања и доживљај свијета око себе успјела сам да пренесем на лист папира“, рекла је Мрда новинарима.

Према њеним ријечима, савремена српска књижевност посљедњих година није имала много жена које су писале поезију, па је захвална што јој је припала част и привилегија да Завод за уџбенике и наставна средстава Републике Српске оцијени њен рукопис као довољно квалитетан и да га објави.

Директор Завода за уџбенике и наставна средства Републике Српске Раде Ристовић изјавио је да с правом може рећи да се Завод сврстава у једну од најзначајнијих издавачких кућа.

„Осим уџбеничке продукције Завод је успио да пронађе могућност да промовише младе ауторе и њихове првенце и надам се да ће ова књига имати велики одјек у јавности“, навео је Ристовић.

Сала Културног центра Источно Ново Сарајево синоћ је била испуњена до посљедњег мјеста, а промоција књиге „Ноћни разговори“ планирана је и у Андрићграду, Бањалуци и Требињу.

 

 

/Срна/