ЛОГОРАШИ МОРАЈУ ИМАТИ ПОДРШКУ ЦИЈЕЛОГ ДРУШТВА

515

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић разговарао је данас са челницима Удружења логораша Сарајевско-романијске регије, које дјелује од 2019. године, с циљем унапређења положаја ове категорије у друштву, дефинисања и остваривања права, те прикупљања чињеница и доказа о страдању током протеклог рата.

Представници Удружења упознали су градоначелника о проблемима са којима се логораши суочавају, те потреби да се друштво у цјелини према овој категорији односи са више пажње и уважавања.

Они су током састанка истакли потребу посвећенијег односа локалних заједница према логорашима, као и медија, те захвалили градоначелнику Источног Сарајева на пријему и разумијевању за њихове потребе.

Ћосић је представницима Удружења логораша поручио да су врата Градске управе за њих увијек отворена и обећао сву потребну помоћ коју је као градоначелник у могућности да им пружи.

Он је нагласио наопходност шире друштвене подршке логорашима, људима који и након 25 година од несреће која их је задесила имају бројне проблеме који су посљедица њихове патње из рата.

Ћосић је истакао и потребу формирања базе података о свим логорашима са подручја Сарајевско-романијске регије, како би надлежне институције и локалне заједнице могле квалитетније и конкретније да се укључе у подршку овој категорији.