НОВА ВОЗИЛА И МАШИНА ЗА ТЕРИТОРИЈАЛНУ ВАТРОГАСНО-СПАСИЛАЧКУ ЈЕДИНИЦУ

382

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић предаће на употребу Територијалној ватрогасно-спасилачкој јединици Источног Сарајева два специјализована квад возила и машину за прање тргова и великих отворених површина, укупне вриједности 238.000 КМ.

Примопредаја ће бити извршена данас на Тргу Србије у Источном Новом Сарајеву у 11.00 часова.

Град Источно Сарајево извршио је у протеклом периоду набавку специјализованих квад возила и машине за прање тргова и бетонских површина, с циљем ефикаснијег рада и јачања капацитета Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Источног Сарајева.

Четвороточкаши за гашење пожара намијењени су за рад на изразито неприступачним теренима и у условима великих сњежних падавина и леда, када је отежана проходност возила. Опремљени су модулима високог притиска и резервоарима од по 200 литара воде.

Возила су марке Поларис, произведена у САД, а надоградњу је извршила позната компанија Розенбауер, из Аустрије, која више од 100 година испоручује комплетан програм возила и опреме за ватрогасне службе.

Машина за прање отворених површина ради под високим притиском, намијењена је за прање тргова и широких површина на отвореном, а ефикасно отклања и све нечистоће залијепљене за бетонске површине.