ОБИЉЕЖЕН ДАН СЈЕЋАЊА НА СТРАДАЛУ ДЈЕЦУ СРПСКОГ САРАЈЕВА

467

У Источном Сарајеву данас је обижељен Дан сјећања на страдалу дјецу Српског Сарајева.  Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић положио је вијенац на спомен-обиљежју убијеној дјеци у дворишту ОШ „Свети Сава“.

Градоначелник Ћосић рекао је да је испред споменика невино страдалој дјеци са подручја Српског Сарајева, који је у септембру 2018. године откривен у дворишту Основне школе „Свети Сава“, одата почаст за 121 дијете са подручја наше регије чији су животи изгубљени у крвавим играма великих.

„Те игре ће се, нажалост, у свијету у којем живимо увијек играти, али овакве жртве не могу бити прихватљиве. Свијет у којем родитељи сахрањују дјецу због било чијих и било каквих интереса није свијет какав треба да градимо“, истакао је Ћосић.

„Хвала вриједним људима из Основне школе „Свети Сава“ на њиховим настојањима да се не заборави 121 неправедно прекинути млади живот, да се не забораве Наташа Учур и Милица Лаловић које је на данашњи дан 1995. године за вријеме примирја на Грбавици убио муслимански снајпериста“, навео је градоначелник Љубиша Ћосић.