ПОНУДА ГРАДА ИСТОЧНО САРАЈЕВО НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА У БЕОГРАДУ

266

Туристичка организација града Источно Сарајево, представиће туристичке потенцијале и атракције овог града на 44. „Међународном сајму туризма“, који ће од 23. до 26. фебруара бити одржан у Београду.

Директор Туристичке организације града Источно Сарајево Игор Иконић, рекао је Срни да град располаже огромним туристичким потенцијалима и да има шта да покаже и понуди.

Он је рекао да сајам у Београду окупља велики број излагача из региона и свијета и да ће град Источно Сарајеву у својој понуди акценат ставити на љетну сезону.

„Можемо додатно обогатити љетне садржаје, на чему ћемо радити у наредном периоду. То се односи на нову ферату на Романији, додатне садржаје на Јахорини, Равној планини и Требевићу“, рекао је Иконић.

Он је истакао да располажу са огромним спелеолошким богатством, бициклистичким и стазама за шетњу и да ће на сајму, гдје наступају самостално, представити разноврсну гастро понуду.

„На штанду ће нам се придружити и партнери – Олимпијски центар `Јахорина`, Андрићград, Удружење хотелијера `Јахорина` и домаћи предузетници чији производи могу бити занимљиви посјетиоцима сајма, а ријеч је о дестилерији `Паљанка`, производима са фарме коза `Алпино`, пчелара Батинића, Јахоринским чајем…“, рекао је Иконић.

Он каже да је београдски најпосјећенији сајам туризма у региону и да је прошле године окупио представнике земаља, које чине тржиште од неколико десетина милиона потенцијалних туриста.

Међународни сајам туризма биће одржан од 23. до 26. фебруара на Београдском сајму, под слоганом „Kад је одмор није тешко“, уз учешће представника из земаља региона, али и других дијелова свијета, укључујући први пут и Африку.

Партнер овогодишњег 44. Сајма туризма биће Kина, а премијерно ће се представити Алжир, Бурунди, Kамерун, Обала Слоноваче, Габон, Екваторијална Гвинеја и Намибија.

/Срна/

фото: Bizlife