СВЕЧАНО ОТВОРЕНО ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО У БОКСУ ЗА ШКОЛАРЦЕ

449

Европско првенство у боксу за школарце, на којем учествује око 250 такмичара из 24 земље, свечано је синоћ отворено у Источном Новом Сарајеву.

Помоћник министра за спорт у Влади Републике Српске Марио Ђуран изјавио је новинарима да је Источно Сарајево град спорта, те подсјетио да након отварања Европског првенства у боксу почиње церемонија отварања квалификационе бициклистичке трке за Свјетско првенство у бициклизму, које ће бити одржано у октобру у овом граду.

Он је навео да је овај импозантни спортски догађај круна рада боксерских савеза Републике Српске и БиХ.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић изразио је велико задовољство чињеницом да су ово такмичење подржале све општине у саставу града, чиме су показали и спортско јединство и спремност за организацију највећих спортских такмичења.

„Велику захвалност треба исказати и Боксерском савезу Републике Српске, као и боксерским клубовима са овог подручја, те осталим спортским ентузијастима Источног Сарајева“, рекао је Ћосић, који је увјерен да ће такмичари на овом првенству остварити запажене резултате и кући понијети прелијепе утиске из Источног Сарајева.

Он истиче да је за град Источно Сарајево веома важна и организација квалификационе бициклистичке трке за Свјетско првенство у бициклизму, као и Балканско првенство у џудоу, које ће крајем августа бити одржано на Палама.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић рекао је да је поносан због одржавања овог веома значајног међународног спортског догађаја.

„Увјерен сам да ћемо бити добри домаћини и да ћемо у свијет послати лијепу слику о нашем граду“, поручио је Катић и додао да је дивна вијест да ће Источно Сарајево ових дана бити европска пријестоница бокса и бициклизма.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић рекао је да је за локалну заједницу на чијем је челу велика част организација овог боксерског првенства и свим такмичарима пожелио да остваре што боље резултате, а да у слободним тренуцима уживају у гостопримству грађана Источног Сарајева.

Божовић је подсјетио да су пламен боксерске ватре у овом граду запалили Боксерски клуб „Ратник“ и његов предсједник Бојан Мичић.

Члан Организационог одбора Дејан Ромић рекао је раније Срни да је организација Европског првенства комликована, јер је ријеч о најнижој узрасној категорији дјеце која боксују, али и због тренутне епидемиолошке ситуације.

„Од одржавања Европског олимпијског фестивала младих /ЕЈОФ/ ово ће сигурно да буде највећи спортски догађај у Источном Сарајеву. Имаћемо такмичаре из Литваније, Летоније, Естоније, Грузије, Русије, Турске, Пољске, Италије, Шпаније… Практично, читава Европа долази у наш град“, истакао је Ромић, који је и шеф Кабинета начелника општине Источно Ново Сарајево.

Он је подсјетио да је одлукама Републичког штаба за ванредне ситуације дозвољено присуство публике манифестацијама, уз придржавање јасних препорука Института за јавно здравство – размак и заштитна маска.

Публика ће сваки дан од петка до четвртка, 13. до 19. августа, моћи да присуствује мечевима од 18.00 часова. Полуфинални и финални мечеви су 19. и 20. августа, које ће заинтересовани моћи да прате и у преносу на програму „Арена фајт“.

Ова спортска манифестација одржава се од 10. до 21. августа, у оквиру локалне љетне манифестације.

Организатори Европског првенства у боксу за школарце су Боксерски савези Републике Српске и БиХ, општине Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, те град Источно Сарајево.

/Срна/