ЋОСИЋ: „СНАЖНА ПОЛИЦИЈА – СИГУРНА СРПСКА“

77

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман положили су данас, на централном спомен-обиљежју на Палама, вијенац за 136 погинулих припадника Полицијске управе Источно Сарајево, поводом 4. априла, Дана полиције Републике Српске.

Вијенци су положени и на споменик Срђану Кнежевићу, некадашњем команданту Специјалне јединице Војске Републике Српске „Бели вукови“ и замјенику начелника Центра јавне безбједности Српско Сарајево.

Ћосић је нагласио да су Војска Републике Српске и храбри борци били темељ сигурности у најтежим временима за српски народ.

„Тако су и Министарство унутрашњих послова Републике Српске и његови припадници, са ништа мање храбрости и одговорности, то наставили да чине и данас“, казао је Ћосић и додао да се у мирним временима понекад и заборави на њихов значај, узимајући их здраво за готово.

Ћосић је рекао да у временима попут ових сада, када, како је објаснио, као да цијели свијет срља у сопствену пропаст, важност јаких полицијских структура на микро нивоу, постаје свима јасна.

Он је навео да снажна и добро организована Полиција значи сигурну Републику Српску.

„Драго ми је што одговорни људи који је воде већ годинама интензивно раде у правцу јачања њених капацитета. Надам се и искрено им желим да снагу којом располажу и у будуће користе само у редовним активностима, водећи рачуна о безбједности Републике Српске и свих њених становника“, закључио је Ћосић.